Wereldwijd zien twee miljoen bezoekers de Bon Bini bioscoopfilms

Wereldwijd zien twee miljoen bezoekers de Bon Bini bioscoopfilms

Met de release van BON BINI HOLLAND 3 hebben de BON BINI-films een record brekende twee miljoen bezoekers wereldwijd bereikt en daarmee is BON BINI uitgegroeid tot een van de grootste film franchises van Nederland. De franchise bracht eerder de succesvolle bioscoopfilms BON BINI HOLLAND, BON BINI HOLLAND 2 en BON BINI: Judeska in Da House uit. BON BINI HOLLAND 3, met Jandino Asporaat in de hoofdrol, is momenteel in de Nederlandse bioscopen te zien. Na de volle zalen in Nederland is de film ook succesvol geopend in België en Suriname en op Aruba, Bonaire en Curaçao.  

Internationaal succes

De Nederlandse komedie BON BINI HOLLAND 3 wist in recordtempo de Nederlandse bioscopen te veroveren. Ondanks de warmere dagen wist de film binnen 4 weken 250.000 bezoekers te trekken in Nederland. Ook in België, waar de film op 29 juni in release is gegaan, is de film in meer bioscopen te zien dan bij de releases van de eerdere delen. Op Aruba, Bonaire en Curaçao en in Suriname - waar na 2 jaar de bioscopen weer open gingen - ging de film op 14 juli in release en hebben al meer dan 10.000 bezoekers de film bezocht.

Publieksfavoriet

BON BINI HOLLAND, BON BINI HOLLAND 2 en BON BINI: Judeska in da House waren eerder grote publieksfavorieten in Nederland en het buitenland. Op de Antillen zijn de BON BINI films de best bezochte Nederlandse films ooit. Daarnaast werden BON BINI HOLLAND, BON BINI HOLLAND 2 en BON BINI: Judeska in Da House beloond met het Gouden Kalf voor Beste Film, verkozen door het Nederlandse publiek.   

Over de film

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor Zoë, het meisje van zijn dromen? Wat doen Judeska op de New York Fashion Show en Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Over de productie

BON BINI HOLLAND 3 is geregisseerd door Pieter van Rijn, naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart en Anjali Taneja. In dit nieuwste deel van de Bon Bini Holland-reeks zijn de vaste acteurs te zien: Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel. Daarnaast bestaat de cast uit Najib Amhali, Tygo Gernandt, Robin Holzken, Tony Junior, Wart Kamps, Tineke Schouten, Loes Schnepper, Summer de Snoo, Lamara Strijdhaftig, Rico Verhoeven en Roué Verveer. Kaap Holland Film heeft in samenwerking met Het Huis van Asporaat de komedie geproduceerd. *Bon Bini Holland 3 *is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment vertoont Bon Bini Holland 3 wereldwijd 140 bioscopen.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl