Scrapper vanaf 8 februari
in de bioscoop

Winnaar Grote Juryprijs World Cinema Sundance Film Festival, regiedebuut van Charlotte Regan

In de prijswinnende Britse komedie-drama Scrapper woont de twaalfjarige Georgie (Lola Campbell) na het overlijden van haar moeder in haar eentje in een buitenwijk van Londen. En daar heeft ze het prima naar haar zin. Ze liegt de maatschappelijk werkers voor dat ze samenleeft met haar oom Winston Churchill en met haar beste vriend steelt ze fietsen om te overleven. Aan haar zelfstandig leventje komt een einde wanneer plotseling Jason (Harris Dickinson) opduikt, die zichzelf voorstelt als haar vader. Laat Georgie hem toe of houdt ze vast aan haar vrijheid?

Scrapper is het speelfilmdebuut van Charlotte Regan die de film schreef en regisseerde en werd geproduceerd door BBC Film, BFI en DMC Film. De hoofdrollen worden gespeeld door Lola Campbell en Harris Dickinson (Triangle of Sadness, Where the Crawdads Sing).

De film ging in première op Sundance Film Festival 2023, waar hij de Grote Juryprijs won in de World Cinema competitie, en kreeg 14 nominaties voor de British Independent Film Awards. Ook werd de film op de European Film Awards bekroond met de Young Audience Award.

Scrapper  is vanaf 8 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl