Kristallen Film voor documentaire Antoon – Engel

Kristallen Film voor documentaire Antoon – Engel

De documentaire Antoon-Engel over het leven van de Nederlandse rapper en producer Antoon heeft 10.000 bezoekers getrokken. De film krijgt hiervoor de Kristallen Film. Antoon nam de Kristallen Film in ontvangst bij producent FCCE in Amsterdam. Het is de derde keer dit jaar dat de Kristallen Film is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.  

Over de film 

De muzikale film Antoon - Engel laat het leven zien van de jonge en getalenteerde rapper en producer. Vanaf het Ziggo Dome-concert, waar hij zijn grootste hits zoals Hyperventilatie, Vluchtstrook, Hallo, Hotelschool en Meteoriet voor zijn uitzinnige fans zong, terug naar zijn vroege jeugd. Met nooit eerder vertoonde beelden zien we de eerste stappen in de muziekcarrière van Valentijn, zijn echte naam. Mensen die het dichtst bij hem staan waaronder zijn oma, vertellen hoe het allemaal is begonnen. Ook mede-artiesten als BIG2, Paul Sinha en Ronnie Flex die al vroeg de potentie van Antoon zagen, komen aan het woord.  Over de productie  Antoon - Engel is een coproductie van FCCE en WW Entertainment. De interviews in de film zijn afkomstig van Saul van Stapele, het camerawerk van de interviews door Sjors Ruijter en de montage door Remco Stoppelenburg. De muziek is van Valentijn Verkerk. WW Entertainment heeft de documentaire gedurende twee dagen in 100 bioscopen vertoond. Vanaf 28 april zijn er in de meivakantie extra filmvoorstellingen geprogrammeerd in meer dan 70 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl