Jandino Asporaat ontvangt Gouden Film voor
Bon Bini: Bangkok Nights

Jandino Asporaat ontvangt Gouden Film voor Bon Bini: Bangkok Nights

De actiekomedie Bon Bini: Bangkok Nights heeft op Eerste Kerstdag de Gouden Film behaald. De film van regisseur Pieter van Rijn heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. Op Curaçao viert Jandino Asporaat, die vijf personages speelt, de Gouden Film voor Bon Bini: Bangkok Nights samen met zijn kinderen. Zij spelen ook een rol in de film.Het is de zeventiende keer dat de Gouden Film is uitgereikt in 2023. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over Bon Bini: Bangkok Nights

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is Bon Bini: Bangkok Nights…

Over de productie

Pieter van Rijn (Bon Bini Holland 3, MeesterSpion) regisseerde de komedie naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. In Bon Bini Bangkok Nights bestaat de vaste cast uit Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel. Daarnaast zijn ook ook acteurs Albert Jan Rees, Kwok Wan, Ankie Beilke, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford in de film te zien. Kaap Holland Film heeft in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions de actiekomedie geproduceerd. Bon Bini: Bangkok Nights is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment brengt Bon Bini: Bangkok Nights uit in 110 bioscopen.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl