Gouden Film Het Feest van Tante Rita

Het Feest van Tante Rita viert feest met gouden film 

Het Feest van Tante Rita heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken en daarmee de Gouden Film behaald. In de familiefilm van regisseur Dennis Bots gaan de twee kinderen Theo en Lulu naar het allergrootste dansfeest van het jaar, Het Feest van Tante Rita, met alle bekende hits van de Minidisco. Edsilia Rombley werd verrast met de Gouden Film door acteurs Ridder van Kooten en Edo Brunner, in bijzijn van regisseur Dennis Bots, producenten Arnan Samsom en Bas Wesseling en één van de bedenkers van Minidisco: Didi Dubbeldam. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het Feest van Tante Rita ontvangt de vijfde Gouden Film van dit jaar.

Over de productie 

Dennis Bots (Engel, Oorlogsgeheimen) regisseerde Het Feest van Tante Rita naar het script van Ernst Gonlag (Meskina). Het idee van de film is afkomstig van Arnan Samson en Bas Wesseling van BazarMedia die ook de film hebben geproduceerd. De cast bestaat uit Edsilia Rombley, Ridder van Kooten, Pim Muda, Edo Brunner, Lucretia van der Vloot, Esther Mbire, Piet Tomassen, Tooske Ragas, Sil van der Zwan, Lonneke van Krimpen, Channah Hewitt, Remi de Smet, Najib Amhali en een guest appearance van Jack van Gelder. Distributeur WW Entertainment brengt de film uit in 64 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. 

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl