EERSTE BEELDEN VAN DE NIEUWE ACTIETHRILLER 'FLIGHT RISK', GEREGISSEERD DOOR MEL GIBSON MET MARK WAHLBERG.

EERSTE BEELDEN VAN DE NIEUWE ACTIETHRILLER ‘FLIGHT RISK’, GEREGISSEERD DOOR MEL GIBSON MET MARK WAHLBERG.
VANAF 17 OKTOBER ALLEEN IN DE BIOSCOOP

De iconische regisseur Mel Gibson en actieheld Mark Wahlberg slaan de handen ineen voor Flight Risk, een zenuwslopende actiethriller waarin een routinevlucht verandert in een race tegen de klok. Vanaf 17 oktober 2024 alleen te zien in de bioscoop.

OVER DE FILM
In deze spannende thriller speelt Oscar®-genomineerde Mark Wahlberg (The Departed, The Fighter, Ted) een piloot die een Air Marshal (Michelle Dockery) vervoert die een voortvluchtige (Topher Grace) begeleidt naar een rechtszaak. Terwijl ze de wildernis van Alaska overvliegen, lopen de spanningen hoog op en wordt het vertrouwen op de proef gesteld. Niet iedereen aan boord is wie ze lijken te zijn.

OVER DE CAST
De hoofdrollen worden vertolkt door Mark Wahlberg, Michelle Dockery en Topher Grace. Mark Wahlberg won onder meer een BAFTA Award (Entourage) en een National Board of Review Award (The Departed). In 2007 werd hij genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe voor zijn rol in The Departed. De Engelse actrice en zangeres Michelle Dockery is bekend van haar rol als Lady Mary Crawley in de dramaserie Downton Abbey waarvoor ze is genomineerd voor drie opeenvolgende Emmy Awards en een Golden Globe Award. Dockery was daarnaast ook te zien in de actiekomedie The Gentleman (2019). De Amerikaanse acteur Topher Grace speelde onder meer Eric Forman in de sitcom That ‘70s Show (1998-2006) en in Spider-Man 3 (2007).

OVER DE MAKERS
Flight Risk is geregisseerd door Oscarwinnaar Mel Gibson en is bekend om zijn iconische rollen in films als Braveheart (1995), Lethal Weapon (1987), The Patriot (2000), Ransom (1996) en Payback (1999). Gibson regisseerde onder meer Braveheart (1995), The Passion of the Christ (2004), Hacksaw Ridge (2016) en Apocalypto (2006). De veelzijdige acteur, regisseur en producent Mel Gibson kreeg meer dan twintig filmprijzen toegekend, waaronder een Golden Globe.

I like directing much better. It's more fun, that's all there is to it. It's essentially the same job, which is storytelling, but you have more control over the way you want to tell the story. It's a high. I love it.”

Director Mel Gibson

In Nederland wordt de film op 17 oktober 2024 uitgebracht door filmdistributeur WW Entertainment.

De landelijke persvoorstelling vindt plaats op maandag 7 oktober om 10:30 uur bij WW Entertainment (Pand Noord) in Amsterdam, Meeuwenlaan 100.