Cast Piece of My Heart verschijnt in collectie Claes Iversen op de première

Cast Piece of My Heart verschijnt in collectie Claes Iversen op première van nieuwe bioscoopfilm 

De nieuwe Nederlandse film van regisseur Dana Nechushtan: Piece of My Heart is gisteren feestelijk in premiere gegaan in het theater De La Mar in Amsterdam. Hoofdrolspeelsters Elaine Meijerink, Roos Englebert en Tina de Bruin verschenen, samen met choreografe van de film Igone de Jongh en co-producent Bracha van Doesburgh in prachtige looks van modeontwerper Claes Iversen op de rode loper.

Voor het aankleden van de hoofdcast van de film werd een unieke samenwerking met drie partijen opgezet die, allemaal op hun eigen manier, aansluiten bij de thema’s van de film; ontwerper Claes Iversen door zijn nieuwe collectie, geïnspireerd op de jaren 70, mediamerk Harper´s Bazaar die naast thema’s cultuur en mode, staat voor groei en verbinding van ambitieuze vrouwen van alle leeftijden en het Hotel De L’Europe, een markant stukje Amsterdam, gelegen naast de Stopera.

Samen creëerden zij op de middag van de première een uniek pre-event, waarbij de voor cast en makers visagie werd verzorgd en zij werden gekleed in een prachtige creatie van Claes Iversen. Daarna werden zij op de foto gezet tegen het prachtige decor van Hotel De L’Europe door fotografe Linda Stulic.

Mediamerk Harper’s Bazaar heeft Piece of My Heart meteen omarmd. Het magazine vindt veel raakvlakken in de film, en legt een duidelijke link met de verhaallijn in de film in de jaren ’70, en met de ontwikkelingen in de huidige maatschappij op het gebied van talentontwikkeling, mentale gezondheid en vriendschap. Ook wil ze de vrouwelijke makers achter de film zichtbaar maken, mede als rolmodel voor een nieuwe generatie filmmakers.

Over Piece of My Heart

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. PIECE OF MY HEART vertelt het verhaal over uitzonderlijk talent, maar bovenal dat van een ultieme vriendschap. 

Cast 

Voor de veelzijdige hoofdrollen zijn danseressen Elaine Meijerink en Roos Englebert geselecteerd na castingsessies in Nederland en België. Zij worden omringd door bekende acteurs als Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin en Jan Kooijman.

Makers 

De film werd geïnitieerd door Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans en is geïnspireerd op het verhaal van de Nederlandse ballerina Olga de Haas. Met De Haas als uitgangspunt zijn Daan en Bracha, in samenwerking met regisseuse Dana Nechushtan en scenarist Roos Ouwehand, uitgekomen op een fictief en indrukwekkend verhaal over vriendschap, de danswereld en de prijs van roem. Igone de Jongh verzorgde de choreografie voor de ballet-scènes.De film is geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films (Mijn Vader is een vliegtuig, Another Round, Instinct) en een coproductie i.s.m. NTR, Triangle Film (Bracha van Doesburgh & Daan Schuurmans) en Eyeworks België (Peter Bouckaert).  PIECE OF MY HEART komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W, onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gesteund door het Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds, Screen Flanders en de Belgische Tax shelter en Equity Investeerders. De film werd ontwikkeld met steun van het MEDIA programma van de Europese Unie. Filmdistributeur WW Entertainment brengt PIECE OF MY HEART vanaf 1 december 2022 uit in de Nederlandse bioscopen. 

Over Claes Iversen

Claes Iversen (1977) is a fashion designer of Danish descent living in the Netherlands. He studied at the Royal Academy of Visual Arts in The Hague. In 2008 Iversen obtained his master’s degree at ArtEZ School of Arts in Arnhem, with a collection that he showed during Paris Fashion Week. In 2018 he celebrated his ten-year anniversary as a designer with an anniversary collection at Dutch National Opera & Ballet. Iversen has developed into a designer and artist of more than just fashion. He likes to express himself in various art forms and exhibited his first collection of paintings in 2019. From his studios in Amsterdam, Iversen works on his couture, painting and interior design.

Over Harper’s Bazaar

Harper’s Bazaar is er voor de stijlvolle, intelligente, ambitieuze en moderne vrouw die zich wil ontwikkelen, zowel op stijl- als carrièregebied. Harper’s Bazaar komt uit in een maandelijks magazine en deelt dagelijks nieuwe content via een online platform harpersbazaar.com/nl

Over De L’Europe Amsterdam

De geschiedenis van hotel De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L’Europe Amsterdam heeft 111 kamers en suites, een luxe spa en wellness. Ook zijn in het hotel diverse restaurants en bars gevestigd: restaurant Flore waar gevierd chef Bas van Kranen de scepter zwaait, brasserie Marie, trattoria Graziella en Freddy’s bar - de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam. De conciërges van De L’Europe, de Clefs D’Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl