BON BINI: BANGKOK NIGHTS WINT TWEE JAAR ACHTER ELKAAR ZAPP AWARD VOOR FAVORIETE JEUGDFILM

BON BINI: BANGKOK NIGHTS WINT TWEE JAAR ACHTER ELKAAR ZAPP AWARD VOOR FAVORIETE JEUGDFILM

De film Bon Bini: Bangkok Nights viel gisteren in de prijzen tijdens de ZAPP Awards. Dat Bon Bini: Bangkok Nights deze prijs binnen heeft gesleept mag bijzonder genoemd worden. Het is namelijk het tweede jaar op rij dat de succesvolle franchise verkozen wordt tot favoriete jeugdfilm. De kinderen van Jandino Asporaat namen de prijs in ontvangst samen met regisseur Pieter van Rijn en acteurs Albert Jan van Rees en Alpha Oumar Barry. Jandino is op dit moment met Sergio IJssel en Kwok Wan in Suriname voor de première van de film nadat zij op Aruba, Bonaire en Curaçao in première mochten gaan met Bon Bini: Bangkok Nights. De mannen lieten middels een bijzondere videoboodschap weten heel dankbaar te zijn en bedanken iedereen voor het stemmen. ** **

De films werden in Nederland alle vier bekroond met het Gouden Kalf van het Publiek. Op Curaçao zijn Bon Bini Holland, Bon Bini Holland 2 en Bon Bini Holland 3 de best bezochte Nederlandse films ooit. Bon Bini Holland 3 won de ZAPP Award in de categorie favoriete jeugdfilm en mag na gisteren deze reeks aan prijzen uitbreiden met nog een ZAPP Award. 

BON BINI: BANGKOK NIGHTS is een wild ride vol actiescènes, indrukwekkende stunts en natuurlijk een overdosis aan hilariteit. De film heeft vorige week de magische grens van 400.000 bezoekers gehaald.

Verhaal
Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is BON BINI: BANGKOK NIGHTS… 

De cast
De favoriete karakters uit de voorgaande films worden al jaren vertolkt door Jandino Asporaat, Sergio Romero IJssel, Alpha Oumar Barry en Phi Nguyen en zullen ook weer te zien zijn in de nieuwe film. Naast de vaste acteurs is de cast van BON BINI: BANGKOK NIGHTS aangevuld met Albert Jan van Rees, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford.

De makers
BON BINI: BANGKOK NIGHTS wordt geproduceerd door Maarten Swart voor Kaap Holland Film (Ron Goossens, Low Budget Stuntman, Bon Bini Holland 1, 2 en 3, De Marathon en Het Diner) in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions. BON BINI: BANGKOK NIGHTS is geregisseerd door Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, Familieweekend, ’T Schaep met de 5 pooten). Het scenario is geschreven door Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur WW Entertainment bracht de film op 20 december 2023 naar de Nederlandse bioscopen, waar hij nog steeds te zien is. 

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl