BON BINI: BANGKOK NIGHTS BEST BEZOCHTE NEDERLANDSE FILM VAN HET AFGELOPEN JAAR

BON BINI: BANGKOK NIGHTS BEST BEZOCHTE NEDERLANDSE FILM VAN HET AFGELOPEN JAAR

De film Bon Bini: Bangkok Nights is binnen 8 weken de magische grens van 500.000 bezoekers gepasseerd. Het is de eerste Nederlandse film uitgebracht in 2023 die dit bereikt heeft. De film is nog de gehele voorjaarsvakantie te zien in meer dan 90 bioscopen.

De Bon Bini films werden in Nederland alle vier bekroond met het Gouden Kalf van het Publiek. Op Curaçao zijn Bon Bini Holland, Bon Bini Holland 2 en Bon Bini Holland 3 de best bezochte Nederlandse films ooit. Bon Bini Holland 3 en Bon Bini: Bangkok Nights wonnen allebei de ZAPP Award in de categorie favoriete jeugdfilm.

BON BINI: BANGKOK NIGHTS is een wild ride vol actiescènes, indrukwekkende stunts en natuurlijk een overdosis aan hilariteit.

Verhaal
Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is BON BINI: BANGKOK NIGHTS…

De cast
De favoriete karakters uit de voorgaande films worden al jaren vertolkt door Jandino Asporaat, Sergio Romero IJssel, Alpha Oumar Barry en Phi Nguyen en zullen ook weer te zien zijn in de nieuwe film. Naast de vaste acteurs is de cast van BON BINI: BANGKOK NIGHTS aangevuld met Albert Jan van Rees, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford.

De makers
BON BINI: BANGKOK NIGHTS wordt geproduceerd door Maarten Swart voor Kaap Holland Film (Ron Goossens, Low Budget Stuntman, Bon Bini Holland 1, 2 en 3, De Marathon en Het Diner) in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions. BON BINI: BANGKOK NIGHTS is geregisseerd door Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, Familieweekend, ’T Schaep met de 5 pooten). Het scenario is geschreven door Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur WW Entertainment bracht de film op 20 december 2023 naar de Nederlandse bioscopen en is nog steeds te zien in de bioscoop.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl