Gouden Film voor Bon Bini: Judeska in da House

Bon Bini: Judeska in da House viert eerste Gouden Film na heropening bioscopen

Bon Bini: Judeska in da House is de eerste Nederlandse film van dit jaar sinds de heropening van de bioscopen, die 100.000 bezoekers heeft getrokken. De komedie ging vorig jaar december in première totdat enkele dagen later de bioscopen hun deuren sloten. Vanaf de openstelling trekt de film Bon Bini: Judeska in da House van Kaap Holland Film met in de hoofdrol Jandino Asporaat, opnieuw veel bezoekers en haalt daarmee de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Vanmiddag werd Jandino Asporaat verrast met de Gouden Film Award tijdens de Coen & Sander show van Radio 538.

Verhaal

Wanneer Tante Judeska (Jandino Asporaat) haar nichtje Gabriëlla (Belinda van der Stoep) aflevert op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas (Alexander Schuitema), kondigt zijn vader, Minister van Binnenlandse Zaken (René van Zinnicq Bergmann), een landelijke lockdown af. De families zitten met elkaar opgescheept maar ondergaan deze beproeving. Totdat uitkomt dat Gabriëlla en Lucas plannen hebben voor een huwelijk, en er een hilarische veldslag ontstaat tussen de twee kampen. Zal de liefde van het koppel ook de onderlinge relatie met de families overwinnen?

Cast & makers

Bon Bini: Judeska in da House werd door Jonathan Herman geregisseerd. Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart en Anjali Taneja schreven het scenario. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Jandino Asporaat, Cynthia Abma, René van Zinnicq Bergmann, Belinda van de Stoep, Alexander Schuitema en Davy Eduard King. Gastrollen in de film zijn er voor Britt Scholte, Rutger de Bekker, Oma Judeska, Humberto Tan en Edsilia Rombley. Kaap Holland Film heeft de film geproduceerd in coproductie en samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds tot stand gekomen. WW Entertainment distribueert de film in 110 bioscopen.

Gouden Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.