Binnenkort in de bioscoop:
The Swearing Jar

The Swearing Jar, een aangrijpende film over soulmates en verlies

Wanneer je ware liefde vindt, is dat een wonder. Als dit er twee blijken te zijn, is het een probleem. Het muzikaal, romantische verhaal The Swearing Jar verkent - met zowel humor als hartzeer - de mooie kanten én de uitdagingen van liefde, huwelijk, ouderschap, verlies en doorgaan met het leven

Muzikante Carey (Adelaide Clemens) houdt zielsveel van haar man Simon (Patrick J. Adams) en dat geluk wordt bekroond met de komst van een baby. Hun relatie kenmerkt zich echter door veel discussie en gescheld, maar daar moet een swearing jar uitkomst in bieden. Terwijl deze pot gevuld wordt en Carey’s buik groeit, leeft Simon met een groot geheim, wat het paar langzaam uit elkaar drijft. Carey leert op haar beurt mede-muzikant Owen (Douglas Smith) kennen, waar ze tot haar schrik gevoelens voor krijgt. Het probleem is dat ze ook nog steeds smoorverliefd is op haar man.

The Swearing Jar is een film van Lindsay MacKay, naar het gelijknamige muzikale toneelstuk van Kate Hewlett. De film heeft een verrassende vertelstrategie waarin twee liefdesverhalen met elkaar verweven zijn, die bewijzen dat echte liefde blijft bestaan - soms pijnlijk, soms opwindend - ondanks de veranderingen in het leven. Het onconventionele script duikt diep in Carey’s hoofd en laat op geraffineerde wijze zien wat ze in elke relatie vindt.

Het verhaal van The Swearing Jar is tijdloos en tegelijk precies van deze tijd. Ondersteunt door prijswinnende muziek - Hewlett ontving de 2023 Canadian Screen Award voor Best Original Song voor het lied “The Swearing Song” - wordt Carey’s ingewikkelde verhaal geportretteerd met charme, humor en waardigheid.

The Swearing Jar is vanaf 17 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl