AINBO: Heldin van de Amazone
bekroond met Gouden Film

De animatiefilm AINBO: Heldin van de Amazone heeft 100.000 bezoekers gehaald en ontvangt hiervoor de Gouden Film Award. De familiefilm over moed, vriendschap, kracht en het geloven in jezelf, is een Peruaans-Nederlandse co-productie. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Stemacteur Tom Hoffman die een hoofdrol speelt, kreeg de Gouden Film Award uitgereikt.

Verhaal

Ainbo is een meisje dat is opgegroeid in Candamo, een klein dorpje in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door de reuzeschildpad Motelo Mama. Wanneer Ainbo op een dag ontdekt dat haar land wordt bedreigd door een eeuwenoude demon Yucurunu, roept ze de hulp in van Motelo Mama. Samen met haar twee knotsgekke Amazone-gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avontuur, vastbesloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

Stemmencast & makers

AINBO: Heldin van de Amazone is geregisseerd door Richard Claus (De kleine vampier) en José Zelada. Het script is geschreven door Brian Cleveland, Jason Cleveland, Larry Wilson en Richard Claus. De stemmencast bestaat uit Tara Hetharia, Leo Richardson, Nordin de Moor, Tess van de Hoef, Paula Majoor en Thom Hoffman. De film is geproduceerd door Cool Beans BV en tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. WW Entertainment is de distributeur die de familiefilm in 2D en 3D in meer dan honderd bioscopen vertoont.

Gouden Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl