400.000 bioscoopbezoekers voor
Bon Bini: Bangkok Nights

Platina Film voor Bon Bini: Bangkok Nights

Hoofdrolspeler Jandino Asporaat uit Bon Bini: Bangkok Nights heeft vandaag in zijn Rotterdamse restaurant FC Kip in aanwezigheid van acteurs Sergio Romero IJssel, Kwok Wan, Lovella Telesford en producent Maarten Swart de Platina Film in ontvangst genomen. Het is opnieuw gelukt om 400.000 bezoekers te trekken naar een film uit de Bon Bini reeks. De actiekomedie is geregisseerd door Pieter van Rijn. In korte tijd is dit de tweede Nederlandse film in 2024 die de Platina Film-status heeft behaald. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.      

Over de film 
Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is Bon Bini: Bangkok Nights… 

Over de productie 
Bon Bini: Bangkok Nights is geregisseerd door Pieter van Rijn (Bon Bini Holland 3, MeesterSpion) naar een scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. In de komedie bestaat de vaste cast uit Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel. Ook zijn er rollen voor Albert Jan Rees, Kwok Wan, Ankie Beilke, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford. Kaap Holland Film produceerde de actiekomedie in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions. Bon Bini: Bangkok Nights is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds gerealiseerd. Bon Bini: Bangkok Nights draait via distributeur WW Entertainment nu in 112 bioscopen.

Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Benieuwd naar deze film? Neem dan contact op met filmpubliciteit@wwentertainment.nl